Herbestemming pakhuis tot loft

Thomas Kemme

In projecten, referenties Posted

Herbestemming pakhuis tot loft

Een van de laatste pakhuizen in de binnenstad van Den Bosch is tot loft herbestemd. Onder oude balken en hijsinstallaties reikt een dwarsgeplaatst zonnig trapmeubel naar het nieuwe dakterras. Daarmee is de woonverdieping van 150m2 leefbaar gecompartimenteerd met behoud van het ruwe karakter.

Renovatie tot passiefhuis

In de voorgevel aan de haven zijn de vensters gerestaureerd. Plaatselijk is de thermische schil binnen zichtbaar gemaakt, met daarin slanke stalen ramen en een bovenlicht met drievoudig glas. De kap is ‘tot passiefhuisniveau’ geïsoleerd. De verwarmde vloer, in combinatie met ingebouwde convectoren en ventilatie met warmteterugwinning zorgen voor het juiste comfort. Vanaf het zolderterras toont de lantaarn het daglicht.

Samenwerkende partijen

Aannemer fase 1: Aannemingsbedrijf H. Simons Hilvarenbeek
Aannemer fase 2: Bouwbedrijf Vissers ‘s-Hertogenbosch
Constructeur: Bouwbureau Benders Helmond
Calculatie: Gubbens Bouwadvies